Не на разширяването на ул. Поморийска в Бургас

Общинският съветник от ГЕРБ Георги Чавдаров е входирал докладна записка, с която предлага да се извърши реконструкция на ул. Поморийска, която води до паркинга на Капани, за сметка на зелени площи и тротори,  с цел по-лесно придвижване на автомобили до Солниците и Капани! /Моля отворете линка да видите записката/ 

http://www.burgascouncil.org/upload/upload/3709.pdf-1.pdf

Мотива на г-н Чавдаров за разширението  на улицата е, че .." Голяма част от жителите и гостите на Бургас, използват личните си автомобили за да отидат на плаж, а предпочитан от тях е плажът на Солниците заради наличието на безплатен паркинг и множеството заведения наблизо ..." !!! Това разширение е в разрез с декларираните от Община Бургас намерения за ограничаване на автомобилният трафик в града- Интегриран градски транспорт, изграждането на велоалеии.

ТОВА ЛИ Е НАЧИНА - РАЗШИРЯВАНЕ НА УЛИЦА ЗА СМЕТКА НА ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ И ТРОТОАРИ!

Ние сме против разширяването на тази улица! По този начин няма да се реши транспортният хаос, а само ще се създаде по-голям такъв. Тази улица води към крайбрежната алея към Сарафово, която след ремонта ще бъде затворена за лични автомобили. Паркингът, който „захранва” тази улица е за не повече от 50-60 автомобила и за неговото запълване не е необходимо да бъда разширявана улицата. Имаме основателни съмнения, че това е първа стъпка към разширяване на паркинга в края на улица „Поморийска” пред капаните. Всички знаем, че там няма място за разширение освен ако не е по протежение на пътя към Oолниците. Това ще увреди или напълно унищожи дюните и въобще екосистемата в района. По протежение на улицата преди паркинга се намира и един от най-големите детски кътове в града и наоколо постоянно се движат деца. Голяма част от посетителите на плажа пресичат на няколко места тази улица. Съществуващата досега опасност от възникване на инцидент ще се увеличи многократно след разширяването на улицата, тъй като това ще стане за сметка на тротоара. Паркираните от едната страна автомобили ограничават видимостта на шофьорите от едната страна. Приближаването на улицата към живия плет след завземането от тротоара ще ограничи видимостта и от другата страна. Разширяването също така ще доведе до по-висока скорост на придвижване. А комбинацията от тези фактори неминуемо ще увеличи опасността от тежки инциденти с пострадали пешеходци.

 

Ние искаме ограничаване на автомобилното движение до Капани и спиране на достъпа на автомобили до Солници!!!


Защитници на пътната безопасност в Бургас    Свържете се с автора на петицията